Brokkolis lencse citromfüves, tökmagos céklával

Jó étvágyat!
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 szár brokkoli
  • 4 marék lencse
  • 2 nagyobb cékla
  • 1 marék tökmag
  • 1 marék citromfűlevél (elhagyható)
  • zellerszár
  • só, szójaszósz, barnacukor, kókuszolaj (opcionális)

 

Sütés/főzés: kb 30 perc Előkészület: 10 perc Nehézségi szint: elronthatatlan

Elkészítés

A lencsét min. 2 órán keresztül áztatni kell. Utána egy közepes méretű lábosban elkezdjük főzni, hogy bőven ellepje a víz, olyan fokozaton, amin éppen nem kezd el felforrni a víz. Rakunk hozzá egy csipet sót is és lefedjük.

Eközben elővesszük a brokkolit és elkezdjük felvágni, ízlés szerint ki mekkora darabokra szereti illetve mennyire rakja bele a szár részt. Felvágom kockákra a céklát is. Előveszem a többi alapanyagot.

Miután már 5-10 perce fő a lencse beletesszük a brokkolit is a tetejére annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Én szeretem, ha zöldségek nem főnek szét, sőt kicsit roppanósak maradnak, aki ezt nem nagyon kultiválja nyugodtan beleteheti a brokkolit korábban is akár vagy főzheti magasabb fokozaton.

Most begyújtjuk a másik főzőlapot, serpenyő melegít, ha már meleg kis kanál kókuszolajon, kis fokozaton megpirítjuk a tökmagot. Utána megy rá a cékla is, kis kanál szójaszósszal, citromfűvel és egy csipet barnacukorral.

Ezt kb 20 perc alatt készre sütjük időközönként megkevergeve és addig a lencsés brokkoli is megfő. Kóstrolással ellenőrizzük, hogy tényleg minden olyan állagú e, mint szeretnénk. A brokkoliról leöntjük a vizet és már lehet is teríteni, előkészíteni köretnek a zellerszárakat, amíg ehetőre hűl az ebédünk.

Jó étvágyat!

Copyright 2016 DownDog Jóga Stúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérkép