Preferált nyelv / Preferred language

MAGYAR

ENGLISH

Hatha&Vinyasa Flow oktatóképzés hétvégi időpontok

Hatha&Vinyasa Flow őszi oktatóképzés 2019
Kedves leendő Jógaoktató, szeretettel üdvözlünk!
A Downdog Jóga Egyesület 2019. Októberében elindítja két modulos-egymásra épülő 200 órás alap Hatha & Vinyasa flow jóga oktatói tanfolyamát.
Jelentkezési lap letöltése

Hiszünk abban , hogy a jóga rendszere egy olyan csodálatos önismereti út , ami képes megtámogatni a gyakorlót élete összes területén .Mivel nekünk “bevált “ és napról - napra tapasztaljuk áldásos hatásait, ezért úgy döntöttünk - a mögöttünk álló több mint tíz éves tapasztalat esszenciáját minden érdeklődővel szívesen megosztjuk.Hiszen a jóga mindenkié .Tudásunkat megpróbáltuk egy a gyakorlatban is használható alapanyaggá összeállítani . Eldöntheted mit kezdesz vele: oktatni szeretnél , vagy célod inkább a saját gyakorlásod csiszolása-tudatosabbá tétele. Képzésünket elvégezve biztos alapokon álló jógaoktatóvá válhatsz, aki képes csapatának biztonságos és alapos hatha jógát, illetve a két modul elvégzése esetén- vinyasa flow órát is tartani.

A szemeszter tartalmaz egy 4 napos elvonulást, ahol a közös gyakorlások és meditációk során egymásra hangolódunk és megalapozzuk az addig tanultakat.

A tanfolyam főként a gyakorlatban alkalmazható tudásra helyezi a hangsúlyt, de kiterjedt és alapos elméleti tudást is biztosít. Meghívott vendégelőadóink izgalmas bepillantás engednek olyan ágazatokba és irányzatokba, amelyek a jóga sokszínű világát rendezik egységes rendszerbe. Fontosnak tartjuk, hogy a gyakorlati és elméleti anyagon túl egyfajta önismereti reflexió is kialakuljon benned, mint leendő jógaoktatóban.

Hallgatóink a képzés során nemzetközileg elfogadott végzettséget kapnak, továbbá a Nemzetközi Jóga Szövetség (YAI) által kiállított diplomát is megszerzik!

Amiben speciálisak vagyunk: kiscsoportos képzés, azaz csoportjainkat maximum 14 fős létszámmal indítjuk, így megalapozva az elmélyült műhelymunkát és az alapos gyakorlati oktatói kidolgozottságot. A tanfolyamot elvégezve lehetőséget kapsz nyilvános tesztórát tartani valamelyik Downdog Jóga iskolában, ahova elhívhatod barátaidat, családtagjaidat is, hogy kipróbálhassák jógaórádat

Vizsgák: A szemeszter négy részből álló vizsga sorozattal zárul. Először írásban és szóban bizonyíthatja felkészültségét hallgatónk, majd nyilvános tesztóra megtartásával a gyakorlati tudást is bemutatja. Az írás és szóbeli vizsgák időpontja előre maghatározott, a tesztóra megegyezés szerint, előre egyeztetve, figyelembe véve, hogy a hallgatónk mikorra érzi felkészültnek magát erre. A vizsga még egy darab 4-8 oldalas esszé megírásából áll, adott szempontok alapján.

Alappillérek, amik köré a tematika épül:

Vinyasaflow Modul - a kurzus alatt is eldöntheted hogy tovább jössz -e még két hétvégére. Ászanákon és légzőgyakorlatokon keresztül vezetünk, hogy meglásd, mitől válik egy jógaóra a dinamizmuson túl flow élménnyé! Mik azok a trükkök - vonulatok és irányok- amelyektől áramlónak, légiesnek érzel egy jógaórát. Mitől válik a gyakorlás mozgó meditációvá?

Hogyan tartsd meg az áramlást?

Milyen irányzatok vannak?

A tanfolyam keretén belül pszichológia és beszédtechnika workshop is lesz meghívott vendégelőadóinkkal.

A plusz két hétvége alatt beszélünk majd arról, hogy

Mitől flow, mi az a flow?

A legsikeresebben végzett hallgató óraadó tanár lehet a DD Stúdiókban.


A tanfolyam díja egyösszegben:

Hatha alap képzés: 295.000 Ft augusztus 31-ig.

Hatha&Vinyasa Flow együtt : 365.000 Ft augusztus 31-ig.

Csak Vnyasa kurzus- hatha képesítéssel rendelkezőknek: 85.000 Ft.

Részletben és augusztus 31. után:

Hatha alap képzés 305.000 Ft.

Hatha&Vinyasa Flow: 375.000. - ( első részlet a jelentkezéskor, de legkésőbb Augusztus 31-ig esedékes. Második részlet: Október 21. Harmadik részlet: január 20.)

AZ ÁR TARTALMAZZA A BESZÉDTECHNIKA ÉS PSZICHOLÓGIA WORKSHOPOK részvételi díját és a jegyzeteket.

Külön fizetendő: elvonulási hozzájárulás 15.000 Ft. Vizsga díj: 10.000 Ft.

A szemeszter alatt a Downdog központok bérletáraiból 25% kedvezményt biztosítunk.

SZÉP KÁRTYÁT ELFOGADUNK! Befizetni Személyesen Petránál vagy Julcsinál az óráik előtt vagy után tudsz.

Utaláshoz számlaszámot e-mail fordultával küldünk.

Kérdezz bátran írásban, vagy hívj minket: ddoktatas@gmail.com; Tel.:0630 5855 176


A képzés 9-17 óráig tart, az adott napokon.

2019.-2020.

Szeptember 28-29.
Október 12-13.
Október 24-27. ( Elvonulás ) 
November 9-10.
November 23-24.
December 7-8.
Január 4-5.
Január 18-19.
Február 1-2.
Február 16-17. ( Vinyasa flow)
Február 29. ( Vinyasa Flow )- Március1. ( Vinyasa Flow )

Vizsga írás és szóbeli: Március elején. Gyakorlati vizsga előre megbeszélt időpontban márciustól.

Helyszín: Downdog Jógaközpont Oktogon ( Eötvös u. 26/c. )

Amennyiben a hétköznapi időpontok érdekelnek, klikk ide: Hétközbeni oktatói kurzus

 


Missziónk

Kb. 11 évvel ezelőtt jutottam el életem első jógaórájára és azóta nem tudom nélküle elképzelni a fejlődésemet és a mindennapjaimat. Több oktatóképzés- és tanfolyam elvégzését követően 6 éve tartok jógaórákat (eddig több mint 1200 Jógaórát tartottam). Csoportokkal és egyénekkel is dolgozom. Empirikus szemléletű vagyok, azaz a megélt tapasztalatokra hagyatkozom leginkább. Csoportjaim és a nálam jógázó emberek eddigi visszajelzései mára hitté és megalapozott bizonyossággá fokozták a jóga rendszeréről való tanult tudásomat. Az élő tapasztalás juttatott el oda, hogy ma már biztos legyek benne: minden testi bajnak és kibillenésnek lelki okai vannak. A fizikai test a tudat irányítása alá vonható, aminek segítségével képesek vagyunk közelebb kerülni a test-lélek és szellem egységéhez. Az egység megteremtése pedig alapja a bennünk rejlő intellektuális és szellemi kapacitás megélésének.
A kurzus alatt szeretnélek elkisérni arra a belső ösvényre,mely örökre ott marad neked. Bármerre is sodor az élet Ide bármikor visszatérhetsz
Az oktatóképzés során megismerheted a belső energiáid működési mechanizmusait, amit aztán felhasználhatsz saját gyakorlásod fejlesztésére, illetve oktatóvá válhatsz.

Olyan jógaoktatóvá, aki képessé válik igazi tudással és tudatossággal megtartani csoportjának a jógaórát. Aki tudja, hogy melyik ászana mit is rejt valójában és mi is történik a folyamat alatt akár csoport, akár egyéni szinten. Felelősségteljes "felnőtt" jógázóvá és oktatóvá válsz.Ez a folyamat nem könnyű. Néha küzdelmes és kitartás is kell hozzá, de hogyha elakadsz vagy megtorpansz, akkor támaszt lelhetsz oktatóidban, kérdéseidet ; gondolataidat bármikor megoszthatod velünk.
Pelsőczy Petra- hatha-;vinyasa-;gyerekjóga oktató . A Downdog Jóga Egyesület Alapítója-Elnöke

Körülbelül 12 éve kezdődött ismerkedésem a jógával. Nem szippantott rögtön magába, valahogy meg kellett érnem rá...meg kellett találnom az utam a jógához..bár néha úgy érzem, a jóga talált meg engem. Kerestem valamit már egészen fiatalon, valamit, ami túl mutat azon, amivel minden nap találkozom, túl az anyagi síkon. Hittem a túlvilágban, az ujjászületésben, a mozgás erejében.

Fokozatosan ismerkedtem meg ezzel a csodával. Mindig annyit mutatott magából, amennyit elbírtam, amennyit be tudtam integrálni az életembe. És amikor szükségem volt valamire, ami energiát ad az erőpróbáknál, a jóga által mindig ráébredtem, hogy én magam vagyok ennek az erőnek a forrása. Hitem lett magamban, a világ(om)ban.

A képzés során sok, a jógát körülvevő fogalommal és témakörrel fogsz találkozni. Betekintést adunk, hogy meglásd, melyik a te utad. Lehetőségek lesznek, választások. A legjobb, hogy nincs jó vagy rossz döntés, csak döntés van és annak következményei. A jóga által, már nem félsz majd vállalni ezeket a következményeket. Felelősséget vállalsz magadért, a gondolataidért. És a jelenlegi gondolatod formálja a jövőd.

Hiszem, hogy azért vagyunk itt a Földön, hogy megismerjük, megszeressük, elfogadjuk Önmagunkat. Azért vagyunk itt, hogy jó legyen nekünk, jó dolgok történjenek velünk és ez Önismeret nélkül nem történhet meg. A jóga egy eszköz, megtalálni önmagad, és a helyed a világban. Lehet, hogy úgy indulsz neki: a kurzus végére nem akarsz majd jógát oktatni, inkább a gyakorlásod csiszolása miatt érkeztél...és vegül még is tanitani fogsz...

Az azonban biztos, hogy közelebb kerülsz magadhoz, ahhoz a tiszta fényhez, ami vagy.

Halmos Júlia - hatha, gerincjóga, kismama és babásjóga oktató


Visszajelzések:

 

"Sok kétséggel, de elvárások nélkül vágtam ebbe bele, és a legjobb érzés talán az, hogy sikerült megugrani önmagam korlátait. Pont ott fejlesztett, ahol gondom volt, amiről tudomást sem akartam venni. Szerintem mindenkinek kihozta a gyengeségeit a tanfolyam, amelyeken túl kellett lépnünk. Nekem első sorban ez a beszéd, szóbeli megnyilvánulás, nyilvánosság elé lépés volt.

Sokkal jobban megértettem, miről szól a jóga, segített leküzdeni a szélsőséges gondolkozásomat az, hogy középutat tanultunk, azt tanultunk, hogy nincs fekete és fehér, hanem egyensúly van. Nagyon-nagyon szerettem, hogy nem egy meghatározott iskola szerint mentünk, hanem azt támogattátok, hogy hogyan találja meg mindenki a saját jógáját. Nem egy nagy könyv szerint mentünk, hanem nyitottságot tanítottatok, arra ösztökéltetek, hogy mindent nézzünk meg, tapasztaljunk meg, és onnan találjuk meg az egyedi utunkat. Nekem ez nagyon fontos. Ebből következően elfogadásra tanítottatok. Az is jó volt nekem, hogy tudtunk két lábbal a talajon maradni, "világi" dolgokról is beszélni. " / Molnár Anna Luca /

"Számomra ez az oktatóképzés egy olyan belső utazás kezdetét és alapjait adta, ami az egész életemet végig fogja kísérni. Úgy érzem, hogy elindultam azon az úton, amit nekem járnom kell, ezért hálás vagyok, hogy jelentkeztem erre a szemeszterre és hogy elvégeztem. Az oktatóimban és a csoporttársaimban olyan nagyszerű embereket ismerhettem meg, akiktől kivétel nélkül tanulhattam és kaptam. Bevallom, amikor elkezdtem nagyon féltem, hogy mi vár majd rám és hogyan fogok viszonyulni az idegen közeghez, hiszen nem ismertem senkit. Egészen elképesztő, de körülbelül a második alkalom után már olyan volt, mintha 1000 éve ismernénk egymást. Lehet, hogy így is van. :) A képzés végére megerősítést nyert bennem az, hogy oktatni szeretnék, viszont ehhez szükségem volt arra az önismeretre, amire itt tettem szert, ezért bátran ajánlanám mindenkinek, aki szeretne jobban elmélyülni a jóga csodálatos világában, illetve saját magában. :) Erős és biztos alapokat, tudást kaptam a tanáraimtól, hogy bátran elkezdjek oktatni, órát tartani. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a kis csodának és én is remélem, hogy még találkozunk!" ( Dömötör Édua Csenge )

"Amikor a tanfolyamra jelentkeztem nem is sejtettem, hogy ennyit fog adni. Kezdetben arra gondoltam többet megtudok erről a mozgásformáról és megismerek olyan embereket, akik megértik, hogy mit is szeretek ennyire a jógában. Azonban ennél jóval több történt. Egy fantasztikus önismereti út volt. Azon túl, hogy egy kihívás volt számomra és komoly kilépés a komfort zónámból, rájöttem arra, ami eddig meg sem fordult a fejemben, az hogy a jóga iránti szeretetem átadjam másoknak is. Hála a tanfolyamnak mára az önbizalmam is kezd vissztérni. Csodálatos emberekkel találkoztam és köszönöm tanáraimnak és csoporttársaimnak, hogy hittek bennem és bíztattak."/ Hoffmann Andrea /


Az oktató képzést vezetik: Pelsőczy Petra és Halmos Júlia, valamint meghívott vendégelőadók

Kérdéseidet felteheted a ddoktatas@gmail.com -ra írva igényelhetsz, vagy hívhatsz is .

tel: 0631 7828 143, vagy 0630 5855 176


Copyright 2016 DownDog Jóga Stúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérkép