Kismama jóga

A módszer kidolgozója Francoise Barbira Freedman, orvos-antropológus, jógaoktató és négygyermekes anya. Lényege, hogy a kismama minél jobban kihasználja a várandósság időszakát, nem csak testileg, de lelkileg is felkészüljön a babára, elfogadja a testi és lelki változásokat is. A foglalkozás egyaránt tartalmaz klasszikus jógaelemeket és Freedman asszony Amazonas vidéki antropológiai kutatásai során, a természeti népek asszonyainál megfigyelt, és tőlük átvett mozgáselemeket, ill. gátizomtornát is.

A kismama jóga alkalmazkodik a folyamatosan változó női szervezethez, így az ászanák sokkal inkább folyamatos, könnyed gyakorlatsorok, nem pedig kitartott testhelyzetek. Főként a hátizmok erősítését, a gerinc rugalmasságának megtartását célozzák, így elkerülve, vagy enyhítve az ebben az időszakban- szinte mindenkinél- jelentkező hát- és derékfást. Lazítják a medence körüli ízületeket, izmokat is, ezzel is készülve a szülés csodás élményére.

Az óra végi relaxáció segít ellazulni,feltöltődni, minőségi pihenést nyújt még azoknak is, akik a várandósság bizonyos időszakában már nem tudnak éjszaka nyugodtan aludni.

Copyright 2016 DownDog Jóga Stúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérkép