Preferált nyelv / Preferred language

MAGYAR

ENGLISH

Nyári intenzív kismama jóga oktatóképzés

A Downdog jógastúdió elindítja 80 órás intenzív kismama jóga oktatóiképzését 2020. júliusásában!

A tanfolyamot elvégezve képes leszel biztonságosan megtartani a várandósság speciális idószakára szóló jóga órát.

A tanfolyamot elsősorban - de nem előfeltétel- legalább egy jógaoktatói végzettséggel rendelkezőknek ajánljuk. Akkor is érdemes részt venned a tanfolyamon, ha már valamilyen mozgás irányzattal, vagy várandósokkal foglalkozol. És tökéletes felkészítő lehet a babavárásra, akár még csak tervezgeted, akár már a szíved alatt növöget a kis pocaklakó! :)

Hogy miért ezt a képzést válaszd? :)

Mert kiscsoportban dolgozunk, hogy  személyes véleményeid szabadon elmondhasd, hogy kérdéseidet félelem nélkül feltehesd, és ezekre a megfelelő választ kaphasd! Fontos számomra, hogy a képzés során bennünk, Nőkben lévő csodálatos ősi erőt kibontakoztathassuk - kivétel nélkül minden Nőben-, szárnyakat adjunk egymásnak és kapjunk egymástól! Hogy a várandósság és így nőiség változásait és csodáját minél jobban átélhesd, elfogadd. Hogy a benned lévő anyai ösztön, a bölcsesség, a velünk született intuíció maradéktalanul megjelenjen, és olyan mély nyugalmat és bizalmat adjon, ami végig kísér egész további életedben.

A kismama jóga módszerének kidolgozója Francoise Barbira Freedman, orvos-antropológus, jógaoktató. Lényege, hogy a kismama minél jobban kihasználja a várandósság időszakát, nem csak testileg, de lelkileg is felkészüljön a babára. Ez a mozgás forma a hatha jóga elemeit és  természeti népektől átvett mozdulatokat egyesíti egy jótékony hatású rendszerben. Ezeket a tanításokat és 11 évnyi jóga oktatás tapasztalatait összegyűjtve épül fel a következő tematika:

- A jóga története

- A kismama jóga története.

-A hatha és kismama jóga közti különbség

- A női anatómia

- A várandósság anatómiája

- A várandósság 9 hónapja: testi és lelki átalakulások

- A szülés menete

-jóga óra felépítése

- Gyakorlat: a hatha jóga várandósan is végezhető ászanái és a természeti népektől átvett mozdulatok

Légzőgyakorlatok

Gátizom torna

Relaxáció

Kötelező hospitálás: Oktatói végzettséggel rendelkezőknek 12 kismama jóga óra és további 10 hatha vagy egyéb jóga óra, amennyiben nincs ilyen irányú végzettség.

A képzés időpontjai:

2020. július 22-24 ( szerdától péntekig 8-16h-ig),

augusztus 12-15 (szerdától szombatig 8-16h-ig)

Írásbeli vizsga Augusztus végén/szeptember elején. Gyakorlati vizsga, mely egy tesztóra tartását foglalja magába megbeszélés szerint, előre egyeztetett időpontban augusztus szeptember folyamán.

A képzés helyszíne a Downdog Oktogon (Eötvös utca 26/C).

Kiscsoportos képzés, a férőhelyek száma limitált, max. 12 főt tudunk fogadni.

Díja: 2020. május 31-ig 125.000 Ft. Június 1-től 135.000.- Ft. Július 1-től és részletben: 145.000.-ft. ( Első részlet legkésőbb július 1-ig 50.000.- Ft. Második részlet augusztus 12-ig 50.000.- ft. Harmadik részlet augusztus végén, de legkésőbb az gyakorlati vizsgák. )

Az ár tartalmazza a jegyzeteket, előadásokat. Nem tartalmazza a kötelező hospitálásokat és a vizsgadíjat. Vizsgadíj:(egyszeri)10.000.- ft

A képzést Halmos Júlia vezeti, két gyermekes anya, kismama-, babás-, hatha- gerincjóga oktató és dúla. Vendég előadó Csicsák Bori (hatha jóga, kismama jóga oktató és dúla) és Fritz Kati (hatha és női jóga oktató).

Jelentkezés: ddoktatas@gmail.com 'kismama jóga' - tárggyal

Jelentkezési határidő: 2020. július 10.

Érdeklődni tudsz a fentebbi e-mail címen vagy a következő telefonszámon: 06-31-782-8143

Egy visszajelzés az előző képzésről: "27 éve rettegtem az állapotosság gondolatától is, ami azért is érdekes mert mindeközben mindennél jobban vártam, hogy anyuka lehessek, sőt abban is biztos voltam, hogy 3 gyermekig meg sem állunk , de lehet 4-et szeretnénk, szóval nem gondoltam ,hogy ezen bárki is változtatni tudna ennyi év után...de Neked sikerült!

Olyan érzelmi és lelki megerősítéseket kaptunk Tőled a 4 hétvége alat, melyet minden leendő anyukának és kismama jóga oktatónak át kellene élnie! Had osszam meg a mi boldogságunkat is ezúttal, hiszen a tanfolyam végére olyannyira felkészültem az Anyaságra,hogy már úton is van az első kisfiunk. :) Én abszolút laikusan kerültem a csoportba, hiszen nem volt más jógaoktatói tapasztalatom sőt 2 hónappal a tanfolyam indulása előtt ismerkedtem meg a jóga világával, de így is kellő aktivitással és tanulással fel tudtam zárkózni a többiekhez! Ezt azért tartottam fontosnak megjegyezni, mert emiatt majdnem nem mertem jelentkezni, de nagyon hálás vagyok hogy mégis megtettem. " Kaszab Alexandra

Copyright 2016 DownDog Jógastúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérképKapcsolat