Jóga és Testidő

JÓGA ÉS TESTIDŐ
testtudati-önismereti workshop
stabilitás / biztonság / bizalom


Ez az alkalom kísérlet arra, hogy miként tudod két eltérő mozgásrendszeren keresztül megtapasztalni, a stabilitás / biztonság / bizalom témaköreit és kódolni a sokszor nem tudatos szintről - tested jelzésein keresztül érkező üzeneteket.
A workshop első felében egy relaxációt követően együtt jógázunk. Ászanáink ezúttal a gyökerek, a vázrendszer és a csontozat, lelki szinten pedig a stabilitás / biztonság / bizalom témája köré épülnek.
A jógázás során összehangoltabbá tesszük a két agyfélteke működését, ezzel ráhangolódunk a tematika második testtudati-önismereti részére.

A Testidő tréning keretében egyszerű gyakorlatokon keresztül testérzeteinket a stabilitás / biztonság / bizalom témájára hangoljuk. A témához tartozó magánéleti, munkahelyi, egzisztenciális vagy egyéb lelki tartalmak jelenhetnek meg testünk üzenetein keresztül. Felszabadító lehet megtapasztalni, hogy a fizikai stabilitás, biztonságérzés és bizalom testi szintű megtapasztalása átültethető érzelmi-lelki síkra és másokkal való kapcsolatainkra is.

A Jóga és Testidő alkalmon megtapasztaljuk milyen szavak nélkül “együtt” lenni és meghallgatni testünk üzeneteit. Az együttlét alatt együtt jógázunk, közösen gyakorolunk, majd egyszerű mozgásos, páros és csoportos gyakorlatok végzünk. A relaxáció és a meditáció szintén része az alkalomnak, végül egy vezetett beszélgetésen keresztül megosztjuk egymással taapsztalásainkat és felismeréseinket.

A jóga részt Pelsőczy Petra jóga-terapeuta tartja.
Kb. 11 évvel ezelőtt jutottam el életem első jógaórájára és azóta nem tudom nélküle elképzelni a fejlődésemet és a mindennapjaimat. Több oktatóképzés- és tanfolyam elvégzését követően 6 éve tartok jógaórákat (eddig több mint 1200 Jógaórát tartottam). Csoportokkal és egyénekkel is dolgozom. Empirikus szemléletű vagyok, azaz a megélt tapasztalatokra hagyatkozom leginkább. Csoportjaim és a nálam jógázó emberek eddigi visszajelzései mára hitté és megalapozott bizonyossággá fokozták a jóga rendszeréről való tanult tudásomat. Az élő tapasztalás juttatott el oda, hogy ma már biztos legyek benne: minden testi bajnak és kibillenésnek lelki okai vannak. A fizikai test a tudat irányítása alá vonható, aminek segítségével képesek vagyunk közelebb kerülni a test-lélek és szellem egységéhez. Az egység megteremtése pedig alapja a bennünk rejlő intellektuális és szellemi kapacitás megélésének.

A Testidő testtudati-önismereti tréninget Szamosi Judit táncművész/testtudat-tréner/pszichológis hallgató tartja.
„Hivatásom, hogy a mozgás felszabadító erejét átadjam az embereknek.”
A mozgás huszonhét éve határozza meg az életem. Testidő csoportok, kurzusok vezetésével foglalkozom. A Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomáztam. Jelenleg pszichológiai tanulmányaim folytatom a Károli Gáspár Református Egyetemen, mester szakon. Hazai testtudati, improvizációs, relaxációs-meditációs és klasszikus táncos tanulmányaim mellett jelentős külföldi tapasztalatot szereztem. Ösztöndíjjal tanultam Németországban, az Egyesült Államokban, Nagy Britanniában, Lengyelországban. Tíz éves mozgáspedagógusi tapasztalatom van. A Trafó Stúdióban 2011-ben megalapítottam mozgásműhelyem, melynek hatására 2014-re kidolgoztam a Testidő testtudati-önismereti tréninget.
Célom, hogy a testi jelenlét és a mozgás megtapasztalásán keresztül új élményeket, felismeréseket, és személyes - önismereti utazást tehessenek az óráimra érkezők. Vannak olyan szavakban nehezen kifejezhető közös élmények, pillanatok és találkozások, amik miatt ezt a munkát különösen értékesnek tartom. Remélem hamarosan találkozunk! :)


(Judit jelenleg MA tanulmányait folytatja): www.testido.hu / www.facebook.com/szamosijuditEarly bird ár szeptember 18-ig. 5800 Ft.
Szeptember 19-től 6200 Ft.
Helyszín: DD-Oktogon Jógaközpont / Eötvös u. 26/c /

Jelentkezni a downdogjoga@gmail.com-on tudsz.

Várunk szeretettel!
Copyright 2016 DownDog Jóga Stúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérkép