Macskamentő adományos jógaóra

Az állatoknak is szükségük van biztonságos otthonra, megfelelő minőségű és mennyiségű élelemre, tiszta vízre, és szükség esetén egészségügyi ellátásra. Míg az embereknek segít a nyelvi kommunikáció és a szociális háló abban, hogy szorult helyzetükben segítséget kérjenek, addig az állatok segítségkérésének lehetősége nem ilyen egyértelmű. Az állatok számára nekünk, embereknek kell segítséget nyújtani, ha bajba, kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek.
Ezért idén ősszel útjára indítjuk adománygyűjtő jógaóra sorozatunkat. Az első 90 perces adománygyűjtő jógaórát szeptember 24-én vasárnap délután 3 órától tartjuk a Downdog Oktogon jógaközpontban. (Budapest VI. Eötvös utca 26/c.)
Oktatók: Fritz Katalin, Báthory Kinga és Kocsis Dézi
Az a tervünk, hogy az egyes jógaórákon különböző állatvédő és állatmentő szervezeteknek gyűjtünk majd tárgyi és pénzadományt.
Az első választott szervezet a Cica Alosztály- Kutyamentő Angyalok Egyesülete, vagyis a cicáknak szeretnénk ezúttal segíteni.
Kérjük, jelentkezz be az órára itt a honlapon, az "események" fül alatt!

HOGYAN IS ÁLL ÖSSZE AZ ÓRÁNK?
Bemelegítés után az álló ászanákkal a gerinc mobilizálására törekszünk. Nyújtásokkal, hajlításokkal és csavarásokkal mozgatjuk át a gerincet, erősítjük a gerinc menti izmokat az egészséges tartásért. Ahogy mondani szokták: annyira vagy fiatal, amennyire a gerinced hajlékony – e gondolat köré fűzzük a gyakorlást, átmozgatjuk az egész testet, a figyelem központjában az egészséges gerinc lesz az órarész során.

Az óra következő részében megkeressük a középpontunkat, és egyensúlyba hozzuk magunkat. Majd elkezdünk nyitni…szívet, csípőt. A gerinc fókusz jegyében hangsúlyt fektetünk a hason fekvő ászanákra, erősítjük a hát izmait. Mindeközben belehelyezkedünk egy-egy állati jó pózba. Leszünk kutyák, sasok, galambok, kobrák, krokodilok, sáskák, nyulak és még tevék is.

Az óra utolsó harmadában kényelmes csavarásokkal és nyújtózkodásokkal vezetjük le az elmúlt egy óra fáradalmait. Aki járt már ilyen órán, tudja, hogy a gyakorlást macskás témájú vezetett relaxációval zárjuk, amelynek szövege teljesen egyedi, kimondottan Nektek és erre az alkalomra készül. Minden jógázni és segíteni vágyót nagy-nagy szeretettel várunk! Az óra végén tombola és közös gyümlcsevés vár.

EZEN AZ ÓRÁN NEM KELL JEGYET VENNI és a BÉRLETED SEM KELL HASZNÁLNOD! Az órán a cicák perselyébe tett pénzadomány, és/vagy az alábbi tárgyi adományok fejében vehetsz részt:
- FÉLIX alutasakos eledel
- Sanytol utántöltő
- Konyhai papírtörlő
- Domestos törlőkendő
- Shah macskalaom (ALDI)
- Törölköző
- Ágyneműhuzat
- Takaró
Ha bármilyen kérdésed van, írj vagy hívj minket!
Copyright 2016 DownDog Jóga Stúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérkép