Preferált nyelv / Preferred language

MAGYAR

ENGLISH

Mindfulness meditáció és stresszcsökkentés tanfolyam

Januárban elindul Mindfulness meditáció és stresszcsökkentés tanfolyamunk.

Az alkalmak keddenként 10:00-tól 12:30-ig tartanak.
Első alkalom: január 23. kedd. Utolsó alkalom: március 20. (összesen 8 kedd) Március 6. szünnap.
A tanfolyam tartalmaz egy  egész napos elvonulást  március 10-én, szombaton 10-től 16 óráig.

Óraleírás
Kevesebb stresszelés. Az agyalás elengedése. A nyugalom megtalálása. Jelenlét a mindennapokban. - Akik elvégeznek egy mindfulness-tanfolyamot, gyakran számolnak be ehhez hasonló változásokról. A mindfulness ('tudatos jelenlét') nem bonyolult, bárki képes gyakorolni, hiszen a lényege annyi, hogy rendszeres időt töltünk önmagunkkal. Figyelünk önmagunkra. A mindfulness-gyakorlás testre és tudatra tett jótékony hatását ma már számtalan tudományos kutatás bizonyítja - ezért az ún. bizonyítékokkal alátámasztott módszerek közé tartozik. A mindfulness-ben az ősi módszerek és a modern tudományosság találkozik, mivel több ezer éves meditációs technikákat tanulunk, s ehhez a kortárs pszichológia, viselkedéstudomány és evolúciós biológia megfigyelései is a segítségünkre vannak - természetesen ismeretterjesztő szinten. A foglalkozások az eredetileg a Massachusets-i Egyetemen kifejlesztett stresszcsökkentő program tananyagára támaszkodnak. A tanfolyamon való részvételnek akkor van értelme, ha tudod vállalni, hogy naponta legalább 25 percet önmagadra szánsz.
További infó: http://www.tudatossag.net/mbsr/

Rólam
Barta András vagyok, akkreditált MBSR mindfulness meditációtanár, a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület Felügyelő Bizottságának a tagja. A mindfulness-tanári képesítésemet a spanyolországi Mindful Academyn szereztem. Én is úgy találkoztam a spiritualitással, mint sokan mások: egy súlyos betegséget diagnosztizáltak nálam. Úgy éreztem, jó lenne, ha a kezelések során lenne valamilyen eszköz a kezemben, amellyel segíthetek magamnak. Akkor már a hátam mögött volt hét év pszichoterápia, amely sokat segített, de abban az állapotomban nem volt hozzáférhető - így kerültem a meditációk közelébe. Alapvetően elég szkeptikus és hitetlen vagyok - ám azok a változások, amelyeket másokban és önmagamban megfigyeltem, egyértelműen meggyőztek róla, hogy a meditáció az őszinteség, a teljesség, a nyitottság útja. Ezért egy idő után föladtam minden más munkámat, és kizárólag a meditációval kapcsolatos tevékenységeknek szentelem az életemet. Tanárként fontosnak tartom, hogy minden résztvevő számára érthető módon tanítsak - ezért a tananyagot rendszeresen módosítom a csoport igényei szerint. A szakmai szervezettel együtt azon dolgozom, hogy magasan képzett tanárok segítségével minél több embernek tudjuk átadni a mindfulness szemléletét. Hogy az egészségügyi ellátásba is be tudjam vinni mindezt, jelenleg a Semmelweis Egyetem addiktológiai konzultáns szakára járok. További infó: http://www.tudatossag.net/rolam

Helyszín:  Downdog Oktogon Budapest, VI.ker. Eötvös u. 26/c  17-es kaputelefon
Hozzájárulás: 52.000 Ft.
Jelentkezés
A létszám limitált, helyet foglalni magadnak a teljes összeg befizetésével tudsz, személyesen bármelyik oktogoni óra előtt, vagy után. Illetve utalással.
Jelentkezni 2018. 01. 18-ig lehet.
Részvételi szándékodat kérünk mail-ben is jelezd: downdogjoga@gmail.com
Számlaszámunk: Downdog Jóga Egyesület  11705022-21036046   OTP

Várunk sok szeretettel!
Kérdés esetén keress bátran a 06705374979-es számon.
Vagy írj nekünk a downdogjoga@gmail.com-ra.
Copyright 2016 DownDog Jóga Stúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérkép