Preferált nyelv / Preferred language

MAGYAR

ENGLISH

Babás jóga

November 4-től!

A baba-mama jóga szintén a Dr. Francoise Barbira Freedmann által megalkotott Birthlight módszer része. A várandósság alatt létrehozott szoros kapcsolat tovább erősíthető anya és gyermeke között a jóga együttes gyakorlása során. A baba és édesanyja egymásra figyelve, finoman összehangolódva vesznek részt az órán, ezáltal is erősítve a közöttük lévő bensőséges köteléket.

A szülés nagy változás egy nő életében, a korábbi aktív életformát felváltja egy másik, az otthoni környezethez kötődő életmód. A baba-mama jógán végzett közös mozgás során a baba már korán hozzászokik a mozgásban gazdag életmódhoz, számára egy játék lesz, míg az anyának remek lehetőség, hogy visszanyerje szülés előtti kondícióját.

A kismama jógához hasonlóan itt is kiemelt szerepet kap a helyes testtartás újbóli kialakítása, megtartása. Az órákon ezért mindig lesznek hátizom erősítő és nyújtó gyakorlatok.

A babával közösen végzett gyakorlatok (hintáztatás, lovagoltatás, gördítések, emelgetések) jó hatással vannak a baba idegrendszerére és mozgásfejlődésére, emellett remek móka mind a babának, mind a mamának. Az óra végén gátizomtorna is van a gyorsabb regenerálódásért, és végül relaxációval zárunk a teljes feltöltődésért.

A babás jóga soran mindig van lehetőséged arra, hogy megszoptasd a kisbabád, használhatod a konyhában a tűzhelyet, vagy a mikrót. Bármikor tisztába teheted, és kimehetsz vele a teremből, ha szükségét érzed.

Az órára semmilyen plusz dolgot nem kell hoznod, mint ami egyébként is szükséges a babád miatt. Kényelmes ruha legyen rajtatok, hogy tudjatok mozogni, illetve legyen nálad egy saját textil pelenka, amit a babád alá tudsz tenni, a matracra. ( Ezen a Ti illetve a Babád illata van, megnyugtatja őt.)

Időpont: november 4-től hétfőnként 10:00-tól. Bejelentkezés szükséges az órarendben!

A babásjógán 6 hetes kortól ajánlott a részvétel, kb. 8-10 hónapos korig. Utána, ha a babának és anyának is igénye van rá, egy nagyobbaknak szóló csoportban folytatható (nagybabás jóga).

Az órát tartja Halmos Júlia, hatha- és kismama, babás - és gerinc jóga oktató, és dúla.

 

Várunk sok szeretettel! :)

Copyright 2016 DownDog Jógastúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérképKapcsolat