Preferált nyelv / Preferred language

MAGYAR

ENGLISH

Hatha & Vinyasa Flow oktatóképzés hétvégi időpontok

Hatha&Vinyasa Flow őszi oktatóképzés 2020
Kedves leendő Jógaoktató, szeretettel üdvözlünk!
A Downdog Jóga Egyesület 2020 Szeptemberében elindítja két modulos-egymásra épülő 200 órás alap Hatha & Vinyasa flow jóga oktatói tanfolyamát.

Hiszünk abban , hogy a jóga rendszere egy olyan csodálatos önismereti út , ami képes megtámogatni a gyakorlót élete összes területén .Mivel nekünk “bevált “ és napról - napra tapasztaljuk áldásos hatásait, ezért úgy döntöttünk - a mögöttünk álló több mint tíz éves tapasztalat esszenciáját minden érdeklődővel szívesen megosztjuk.Hiszen a jóga mindenkié .Tudásunkat megpróbáltuk egy a gyakorlatban is használható alapanyaggá összeállítani . Eldöntheted mit kezdesz vele: oktatni szeretnél , vagy célod inkább a saját gyakorlásod csiszolása-tudatosabbá tétele. Képzésünket elvégezve biztos alapokon álló jógaoktatóvá válhatsz, aki képes csapatának biztonságos és alapos hatha jógát, illetve a két modul elvégzése esetén- vinyasa flow órát is tartani.

A szemeszter tartalmaz egy 4 napos elvonulást, ahol a közös gyakorlások és meditációk során egymásra hangolódunk és megalapozzuk az addig tanultakat.

A tanfolyam főként a gyakorlatban alkalmazható tudásra helyezi a hangsúlyt, de kiterjedt és alapos elméleti tudást is biztosít. Meghívott vendégelőadóink izgalmas bepillantás engednek olyan ágazatokba és irányzatokba, amelyek a jóga sokszínű világát rendezik egységes rendszerbe. Fontosnak tartjuk, hogy a gyakorlati és elméleti anyagon túl egyfajta önismereti reflexió is kialakuljon benned, mint leendő jógaoktatóban.

Hallgatóink a képzés során nemzetközileg elfogadott végzettséget kapnak, továbbá a Nemzetközi Jóga Szövetség (YAI) által kiállított diplomát is megszerzik!

Amiben speciálisak vagyunk: kiscsoportos képzés, azaz csoportjainkat maximum 14 fős létszámmal indítjuk, így megalapozva az elmélyült műhelymunkát és az alapos gyakorlati oktatói kidolgozottságot. A tanfolyamot elvégezve lehetőséget kapsz nyilvános tesztórát tartani valamelyik Downdog Jóga iskolában, ahova elhívhatod barátaidat, családtagjaidat is, hogy kipróbálhassák jógaórádat.  A legjobban végzett képzőseink lehetőséget kapnak a Downdog stúdióiban órát tartani.

Vizsgák: A szemeszter négy részből álló vizsga sorozattal zárul. Először írásban és szóban bizonyíthatja felkészültségét hallgatónk, majd nyilvános tesztóra megtartásával a gyakorlati tudást is bemutatja. Az írás és szóbeli vizsgák időpontja előre maghatározott, a tesztóra megegyezés szerint, előre egyeztetve, figyelembe véve, hogy a hallgatónk mikorra érzi felkészültnek magát erre. A vizsga még egy darab 4-8 oldalas esszé megírásából áll, adott szempontok alapján.

Alappillérek, amik köré a tematika épül:

Vinyasaflow Modul - a kurzus alatt is eldöntheted hogy tovább jössz -e még két hétvégére. Ászanákon és légzőgyakorlatokon keresztül vezetünk, hogy meglásd, mitől válik egy jógaóra a dinamizmuson túl flow élménnyé! Mik azok a trükkök - vonulatok és irányok- amelyektől áramlónak, légiesnek érzel egy jógaórát. Mitől válik a gyakorlás mozgó meditációvá?

Hogyan tartsd meg az áramlást?

Milyen irányzatok vannak?

A tanfolyam keretén belül pszichológia és beszédtechnika workshop is lesz meghívott vendégelőadóinkkal.

A plusz két hétvége alatt beszélünk majd arról, hogy

Mitől flow, mi az a flow?

A legsikeresebben végzett hallgató óraadó tanár lehet a DD Stúdiókban.

Csak Vinyasa kurzus- hatha képesítéssel rendelkezőknek: 85.000 Ft.

A tanfolyam díja :

Hatha alap képzés 315.000 Ft.

Hatha&Vinyasa Flow: 385.000. Ft.

Részletben:

Hatha : 335.000 Ft

Hatha &Vinyasa : 395.000 Ft.

AZ ÁR TARTALMAZZA AZ ELŐADÁSOKAT, A BESZÉDTECHNIKA ÉS AZ ÓRAADÁS PSZICHOLÓGIÁJA WORKSHOPOKAT és a jegyzeteket is.

Külön fizetendő: elvonulási hozzájárulás 15.000 Ft. Vizsga díj: 10.000 Ft.

A szemeszter alatt a Downdog központok korlátlan havi, illetve a 4 alkalmas bérletáraiból 25% kedvezményt biztosítunk.

SZÉP KÁRTYÁT ELFOGADUNK! Befizetni Személyesen Petránál vagy Julcsinál az óráik előtt vagy után tudsz.

Első részlet a jelentkezéskor, de legkésőbb augusztus 31-ig esedékes. Második részlet: október 25.
Harmadik részlet: január 10.

Utaláshoz számlaszámot e-mail fordultával küldünk.

 

A képzés 9-17 óráig tart, az adott napokon.

Következő képzésünk  2020 Szeptemberében indul.

Időpontok: 
Szeptember 19-20.
Október 3-4., 24-25 
November 7-8., 21-22.
December 5-6., 19-20.
Január  7-8-9-10 elvonulás

Vinyasa flow képzés: február 13-14., 27-28.

Vizsga írás és szóbeli: február és március során. Gyakorlati vizsga előre megbeszélt időpontban 2021. márciustól.

 

Az elvonulás előre egyeztetve vagy október 22-25-ig, vagy január 7-10-ig lesz megtartva.

 

Vizsga írás és szóbeli:  február és március során. Gyakorlati vizsga előre megbeszélt időpontban.

Helyszín: Downdog Jógaközpont Oktogon ( Eötvös u. 26/c. )

Amennyiben a hétköznapi időpontok érdekelnek, klikk ide: Hétközbeni oktatói kurzus

 


Missziónk

Pelsőczy Petra- hatha-;vinyasa-;gyerekjóga oktató . A Downdog Jóga Egyesület Alapítója-Elnöke

Kb. 15 évvel ezelőtt jutottam el életem első jógaórájára és azóta nem tudom nélküle elképzelni a fejlődésemet és a mindennapjaimat. Több oktatóképzés- és tanfolyam elvégzését követően 8 éve tartok jógaórákat (eddig több mint 1200 Jógaórát tartottam). Csoportokkal és egyénekkel is dolgozom. Empirikus szemléletű vagyok, azaz a megélt tapasztalatokra hagyatkozom leginkább. Csoportjaim és a nálam jógázó emberek eddigi visszajelzései mára hitté és megalapozott bizonyossággá fokozták a jóga rendszeréről való tanult tudásomat.
Az élő tapasztalás juttatott el oda, hogy ma már biztos legyek benne: a legtöbb testi bajnak és kibillenésnek lelki okai vannak. A fizikai test a tudat irányítása alá vonható, aminek segítségével képesek vagyunk közelebb kerülni a test-lélek és szellem egységéhez. Az egység megteremtése pedig alapja a bennünk rejlő intellektuális és szellemi kapacitás megélésének.
A kurzus alatt szeretnélek elkisérni arra a belső ösvényre,mely örökre ott marad neked. Bármerre is sodor az élet Ide bármikor visszatérhetsz
Az oktatóképzés során megismerheted a belső energiáid működési mechanizmusait, amit aztán felhasználhatsz saját gyakorlásod fejlesztésére, illetve oktatóvá válhatsz.

Olyan jógaoktatóvá, aki képessé válik igazi tudással és tudatossággal megtartani csoportjának a jógaórát. Aki tudja, hogy melyik ászana mit is rejt valójában és mi is történik a folyamat alatt akár csoport, akár egyéni szinten. Felelősségteljes "felnőtt" jógázóvá és oktatóvá válsz.Ez a folyamat nem könnyű. Néha küzdelmes és kitartás is kell hozzá, de hogyha elakadsz vagy megtorpansz, akkor támaszt lelhetsz oktatóidban, kérdéseidet ; gondolataidat bármikor megoszthatod velünk.Visszajelzések:

 

"Sok kétséggel, de elvárások nélkül vágtam ebbe bele, és a legjobb érzés talán az, hogy sikerült megugrani önmagam korlátait. Pont ott fejlesztett, ahol gondom volt, amiről tudomást sem akartam venni. Szerintem mindenkinek kihozta a gyengeségeit a tanfolyam, amelyeken túl kellett lépnünk. Nekem első sorban ez a beszéd, szóbeli megnyilvánulás, nyilvánosság elé lépés volt.

Sokkal jobban megértettem, miről szól a jóga, segített leküzdeni a szélsőséges gondolkozásomat az, hogy középutat tanultunk, azt tanultunk, hogy nincs fekete és fehér, hanem egyensúly van. Nagyon-nagyon szerettem, hogy nem egy meghatározott iskola szerint mentünk, hanem azt támogattátok, hogy hogyan találja meg mindenki a saját jógáját. Nem egy nagy könyv szerint mentünk, hanem nyitottságot tanítottatok, arra ösztökéltetek, hogy mindent nézzünk meg, tapasztaljunk meg, és onnan találjuk meg az egyedi utunkat. Nekem ez nagyon fontos. Ebből következően elfogadásra tanítottatok. Az is jó volt nekem, hogy tudtunk két lábbal a talajon maradni, "világi" dolgokról is beszélni. " / Molnár Anna Luca /

"Számomra ez az oktatóképzés egy olyan belső utazás kezdetét és alapjait adta, ami az egész életemet végig fogja kísérni. Úgy érzem, hogy elindultam azon az úton, amit nekem járnom kell, ezért hálás vagyok, hogy jelentkeztem erre a szemeszterre és hogy elvégeztem. Az oktatóimban és a csoporttársaimban olyan nagyszerű embereket ismerhettem meg, akiktől kivétel nélkül tanulhattam és kaptam. Bevallom, amikor elkezdtem nagyon féltem, hogy mi vár majd rám és hogyan fogok viszonyulni az idegen közeghez, hiszen nem ismertem senkit. Egészen elképesztő, de körülbelül a második alkalom után már olyan volt, mintha 1000 éve ismernénk egymást. Lehet, hogy így is van. :) A képzés végére megerősítést nyert bennem az, hogy oktatni szeretnék, viszont ehhez szükségem volt arra az önismeretre, amire itt tettem szert, ezért bátran ajánlanám mindenkinek, aki szeretne jobban elmélyülni a jóga csodálatos világában, illetve saját magában. :) Erős és biztos alapokat, tudást kaptam a tanáraimtól, hogy bátran elkezdjek oktatni, órát tartani. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a kis csodának és én is remélem, hogy még találkozunk!" ( Dömötör Édua Csenge )

"Amikor a tanfolyamra jelentkeztem nem is sejtettem, hogy ennyit fog adni. Kezdetben arra gondoltam többet megtudok erről a mozgásformáról és megismerek olyan embereket, akik megértik, hogy mit is szeretek ennyire a jógában. Azonban ennél jóval több történt. Egy fantasztikus önismereti út volt. Azon túl, hogy egy kihívás volt számomra és komoly kilépés a komfort zónámból, rájöttem arra, ami eddig meg sem fordult a fejemben, az hogy a jóga iránti szeretetem átadjam másoknak is. Hála a tanfolyamnak mára az önbizalmam is kezd vissztérni. Csodálatos emberekkel találkoztam és köszönöm tanáraimnak és csoporttársaimnak, hogy hittek bennem és bíztattak."/ Hoffmann Andrea /


Az oktató képzést vezetik: Pelsőczy Petra  a Downdog Jóga Egyesület alapítója v,alamint meghívott vendégelőadók tartják.

Kérdéseidet felteheted a ddoktatas@gmail.com -ra írva igényelhetsz, vagy hívhatsz is .

tel:  0630 5855 176


Copyright 2016 DownDog Jógastúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérképKapcsolat