Preferált nyelv / Preferred language

MAGYAR

ENGLISH

Kismama jóga

A kismama jóga módszerének kidolgozója Francoise Barbira Freedman, orvos-antropológus, jógaoktató és négygyermekes anya. Lényege, hogy a kismama minél jobban kihasználja a várandósság időszakát, nem csak testileg, de lelkileg is felkészüljön a babára. Elfogadja a testi és lelki változásokat egyaránt.

A foglalkozás egyaránt tartalmaz klasszikus jógaelemeket és Freedman asszony Amazonas vidéki antropológiai kutatásai során, a természeti népek asszonyainál megfigyelt, és tőlük átvett mozgáselemeket, ill. gátizomtornát.

A kismama jóga a várandósság 12-14. hetétől ajánlott. Alkalmazkodik a folyamatosan változó női szervezethez, így az ászanák sokkal inkább folyamatos, könnyed gyakorlatsorok és nem kitartott testhelyzetek. Főként a hátizmok erősítését, a gerinc rugalmasságának megtartását célozzák, így elkerülve, vagy enyhítve az ebben az időszakban- szinte mindenkinél- jelentkező hát- és derékfást. Lazítják a medence körüli ízületeket, izmokat is, ezzel is készülve a szülés csodás élményére.

A gátizom tornával erősíted a medence alapi izmokat, melyekre a folyamatosan növekvő pocak miatt nagyobb terhelés jut.

Az óra végi relaxáció segít ellazulni,feltöltődni, minőségi pihenést ad, még azoknak is, akik a várandósság bizonyos időszakában már nem tudnak éjszaka nyugodtan aludni.

Az órát Halmos Júlia tartja. ( Két gyermekes anya; kismama-, babás-, hatha- és gerincjóga oktató, dúla)

Helyszín és időpont: minden hétfőn 18:15, szerdán 9:30, csütörtökönként 17:30-tól és péntekenként 15:00-tól a Downdog Shaktiban. ( Falk Miksa utca 6.) És minden szombaton 12-től a Blaha Lujza téri stúdióban.

Bejelentkezni az órarendben tudsz! Kérdés esetén írj nekünk e-mailt ide "kismama jóga" jeligével: downdogshakti@gmail.com vagy üzenj a Facebookon!

Várunk szeretettel!

Ha többet szeretnél tudni a várandósság speciális időszakáról, érdekel a jóga oktatás, szeretettel ajánljuk figyelemedbe képzésünket: https://downdogjoga.hu/kismama-joga-oktatokepzes

Kérdés esetén keress minket bátran itt: 06-31-7828143

Oktatóink

Copyright 2016 DownDog Jógastúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérképKapcsolat