Preferált nyelv / Preferred language

MAGYAR

ENGLISH

Nagy Beáta

2010-ben kezdtem el intenzíven foglalkozni a jógával, mint mozgással az autoimmun betegségeim miatt. Nagyon jól éreztem magam az órák alatt és után. Később sajnos a munkám, majd a Kislányom megszületése nehezítette meg a Jóga órákra való eljutásom, ezért itthon youtube videók segítségével edzettem. Arra kellett rájönnöm, hogy néha kifejezetten rosszul esnek az ászanák amiket gyakorlok, ezért elgondolkoztam azon, hogy talán rosszul csinálok valamit.

Egészségügyi végzettségem miatt elkezdett érdekelni, hogy anatómiailag hogyan is működnek az ászanák. Rá kellett jönnöm, hogy ehhez egy képzésre lesz szükségem, mert az interneten levő információk, nem mindig a legmegfelelőbbek.

Így jutottam el a DownDog jógaoktatóihoz. Először azt gondoltam, hogy pusztán az ászanák élettani és anatómia része érdekel, majd rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van. A megfelelő légzéssel (pránajáma), az egyes ászanákat összefüggéseiben vizsgálva, és a relaxáció jelentőségét is figyelembe véve összeállt a kép, hogy a jóga ez egy tökéletesen felépített mindennel összefüggő tudomány. Ekkor éreztem úgy, hogy ez nem csupán egy edzés, hanem egy életforma, és ezzel kell foglalkoznom.

Ha eljössz az órámra, akkor egy utazásra indulsz, ami alatt felismered a tested érzeteit, reakcióit úgy, hogy közben lecsendesíted az elméd és csak magadra figyelsz. Észre fogod venni nem csak a tested megváltozását, hanem az életszemléleted is átalakul.

Várlak sok szeretettel!

Copyright 2016 DownDog Jógastúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérképKapcsolat