A jóga hatása az immunrendszerre

A jóga nem csak a testünket teszi erősebbé és rugalmasabbá, hanem pozitív hatással lehet az immunrendszerünkre is. Az immunrendszerünk felelős azért, hogy megvédjen minket a betegségektől ; fertőzésektől, és a jóga segíthet erősíteni ezt a védelmi mechanizmust.

Az egyik módja annak, hogy a jóga támogassa az immunrendszert, az agykérgünket uraló stresszreakciók csökkentésében rejlik. A stressz ( szimpatikus vegetatív reakció)  lelassíthatja az immunrendszer működését, és ezáltal megnövelheti a betegségekkel szembeni sebezhetőségünket. A jóga segíthet megnyugtatni az elmét és csökkenteni a stresszt, ezáltal pedig erősítheti az immunrendszert.

Kiemelnénk itt a légzési technikákat, amik a stressz-csökkentő jóga gyakorlatok/gyakorlatsorok szerves részei. Ezek a gyakorlatok segíthetnek normalizálni a légzést, ami hatással van az idegrendszerre és a stresszreakciókra. A pranayama segítségével mélyebb és lassúbb légzést érhetünk el, és ezáltal csökkenthetjük a szorongást és a stresszt.

Emellett a jóga rendszeres gyakorlása- segítheti a testünk méregtelenítését is. A testedben felgyülemlett mérgek megterhelhetik az immunrendszert és gyengíthetik annak működését. A jóga ászanák (testhelyzetek) és az ászanázás közben a torokzár alkalmazása hatására létrejövő- nyirokmasszázs, segíthetnek feloldani a felgyülemlett mérgeket és segítenek a testünknek megszabadulni ezektől. Ezáltal erősödhet az immunrendszerünk és csökkenhet a betegségekkel szembeni sebezhetőségünk.

A jógázáson túl, amiket még ajánlunk az őszi időszakra: gyömbértea kortyolgatása, D-vitamin pótlása, pihenés, sok mosoly :)

Várunk mindenkit szeretettel jógaóráinkra és eseményeinkre!

Barion kártyás fizetés
Copyright 2016 DownDog Jógastúdió - Minden jog fenntartva Fel Adatkezelési tájékoztató ÁSZF Oldaltérkép Kapcsolat