Barion Pixel

A mi honlapunk is használ sütiket (cookie-kat). Ezekről bővebben az Adatkezelési tájékoztató oldalunkon tájékozódhatsz, a "Sütik használata" résznél.

Megértettem

ReceptKedd - Babos tepsis csoda

Jó étvágyat!

Recept Kedd

A mai receptunk pedig egy babos, cukkinis, paradicsomos tesibensült finomság, amihez csak pár zöldség kell, amit belepakolunk egy jénaiba vagy tepsibe és kb 30 perc sütés után készen is van.

 

  • Hozzávalók kb. 4 adagohoz:
  • 100g tarkabab
  • 100g fehérbab
  • 3 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 kis konzerv paradicsom- sűrítmény
  • 1 cukkini
  • sajt a tetejére
  • fűszerek, ízesítők:só, bors, chili, worchester szósz, gyömbér, koriander, római kömény... ami jól esik

 

Elkészítés

Ha nem konzerv babot használunk, akkor beáztatjuk a fehér és a tarkababot is min. 4 órával főzés előtt. A bab főzéséhez sót, borstot teszünk a vízbe. Ezen felül én tettem még worchester szószt is, kevés gyömbért, római köményt, koriandert és chilit, de, ha valaki nem szereti ezt az ízvilágot lehet egy hagyományosabb fűszerezést is csinálni oregánóval, bazsalikommal.

Addig főzzük a babokat, amíg ehetővé nem lesznek, ami kb. 30-40 perc fajtától függően. Ezalatt bőven van időnk a többi zöldséget felszeletelni.

Ha a bab készen van leszűrjük és előkapjuk a jénait/tepsit. A felszeletelt hagymát, cukkinit és paradicsomot rétegesen lefektetjük a babbal együtt, közé téve a paradicsomsűrítményt. A tepsit kimargarinoztam, de, aki vegán az ezt a lépést kihagyhatja nyugodtan vagy helyettesítheti a margarin egy másféle zsiradékkal.

Nálam ez ilyen volt:

hagyma, bab, paradicsomsűrítmény, cukkini, paradicsom, bab, cukkini, paradicsom és sajt a tetejére.

Ha ez megvolt, akkor pedig kb. 180 celsiuson kb 30 percing sütjük. Vagy addig, amíg a sajt rá nem pirul a tetejére. Majd kivesszük és tálalhatjuk is

Barion kártyás fizetés
Copyright 2016 DownDog Jógastúdió - Minden jog fenntartva Fel Adatkezelési tájékoztató ÁSZF Oldaltérkép Kapcsolat