Valamelyik nap megpillantottam a kelbimbót a boltban és azóta már a 3. csomag is elfogyott, annyira sikerült rákapni. Ebédre, vacsorára, szendvicshez, szintemindennemű főételbe is! Most ez az egyik legnagyobb kedvenc. Így természetesen a mai ebéd elhagyhatatlan kelléke is volt. Meg a paradicsom, cukkini. Köretnekfőt sárgaborsó volt, friss jégsalátával, de, akinek testesebb étel kell csinálhat hozzá tésztát, krumplit, rizst, kölest vagy bármit, amit szeretne.
Az elkészítés
A sárgaborsót legalább 2 óráig érdemes főzés előtt áztatni, de akár hosszabb ideig is nyugodtan benne hagyhatjuk a vízben. Utána leszűrjük, átmossuk és egy lábosban főzzük a fűszerekkel együtt, amíg a kellő állagot el nem érjük. Ez nálam most a kicsit krémes, jól megfőzött volt - kb 30 perc alatt.
A zöldségeket felaprítjuk. Hagymával kezdve valamilyen zsiradékon elkezdünk sütni (az én kedvencem a kókuszolaj - nem kell megijedni, nem lesz kókusz íze tőle az ételnek). Aztán jöhet bele minden más, ha a hagyma kicsit odakapott, az a legjobb szerintem: cukkini, 10 perc múlva a paradicsom és a kelbimbó is és a fűszerek. Hagyjuk legalább még 5-10 percig, hogy jól összeérjenek benne az ízek és a fűszerek. Kevergessük néhányszor át.
Ha egyidőben kezdtük a sárgaborsót főzni és a zöldségeket sütni, akkor gyakorlatilag egyszerre készen is vagyunk mindennel.
Akinek hiányzik még hozzá valami a kuszkuszt vagy kölest ajánlanám, de bármi megteszi, akár egy barna bagett is!