Preferált nyelv / Preferred language

MAGYAR

ENGLISH

Tavaszi teakúra, de miből?

Ha a tavaszi fáradtságon szeretnél segíteni vagy megszabadulnál a téli elnehezültség érzésétől a megoldás a tavaszi gyógytea kúra!

Tegnap az egyik gyakorló azzal a kérdéssel fordult hozzám, hogy szerintem hasznosak-e a jóga hagyományából ismert drasztikus tisztító kúrák (satkarma, kriják). Anélkül, hogy megkérdőjelezném a többezer éves gyakorlat jótékony hatásait, úgy vélem, hogy a hétköznapokban ezek gyakorlására nem feltétlenül van szükség. Ehelyett sokkal kevésbé drasztikus, a szervezet számára kíméletesebb módszer a tavaszi gyógytea kúra, ha a tavaszi fáradtságon szeretnél segíteni vagy megszabadulnál a téli elnehezültség érzésétől. De mik is azok a gyógyteák, amelyeket ilyenkor fogyasztani érdemes?

Szabó Gyuri bácsi (a bükki füvesember) szerint: „Gyógyteákkal tisztíthatjuk ki májunkat, vesénket, legfontosabb méregteleníő szerveinket. Ha erre a célra használjuk őket, reggel éhgyomorra kell egy csészével meginni. Készíthetnek házilag is tisztító teakeveréket: csalán, aranyvessző, erdei málnalevél és bodzavirág legyen egyenlő arányban benne. Négy-hat hétig igyák napi egy csészével, ennyi idő alatt kitisztul a szervezetük.”

A felsorolt gyógyteák vízhajtó, izzasztó, vérkeringés javító hatásuknak köszönhetően alkalmazhatók sikeresen a tavaszi tisztítókúrák során.

Copyright 2016 DownDog Jógastúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérképKapcsolat