Szabó Évi

2004 környékén kezdtem először jógával foglalkozni. Autodidakta módon, könyvekből tanultam meg a jóga alapelveit és az alap ászanák pontos kivitelezésének módját. Emellett egyszerű koncentrációs és meditációs gyakorlatokat is végeztem, ekkor még Srí Csinmoj könyveiben olvasottak alapján.

Később egy időre teljesen a meditáció irányába fordultam: elsősorban vipassana meditációt gyakoroltam az S. N. Goenka-féle elvonulásokon itthon és Ausztriában. 2013. óta rendszeresen részt veszek ezeken a tíznapos elvonulásokon – ezek az alkalmak mindig jelentős változásokat indukálnak bennem. Időközben a jóga is visszajött az életembe, és néhány év gyakorlás után elvégeztem a 200 órás, nemzetközileg akkreditált hathajóga-oktatói képzést a DownDog jógastúdió szervezésében.

Az óráimat próbálom úgy összeállítani, hogy ne vesszünk el a jóga testi vonatkozásaiban, és koncentrációs / meditációs gyakorlatok is helyet kapnak az órában. Minden embernek máshol van a hangsúly a gyakorlásában, és egyénen belül is időről időre változik, hogy a fizikai vagy a szellemei rész kerül éppen előtérbe. Szeretnék azoknak a gyakorlóknak lehetőséget adni az óráimmal, akik mindkét részt fontosnak tartják.

☸ Legyen minden lény boldog! ☸

Copyright 2016 DownDog Jóga Stúdió - Minden jog fenntartvaKészítette: Szalai GáborFelÁSZFOldaltérkép