SzomatoDráma - Mit üzen a tested?

"Az első pszi­cho­szo­ma­ti­kai sza­bály az, hogy ha valaki nem akarja érezni az érzé­seit, akkor a tes­tét fogja érezni. Ha nem aka­rom érezni, hogy mér­ges vagyok, akkor valamim fájni fog. Ha nem aka­rom érezni, hogy szo­morú vagyok, ha nem aka­rok sírni, akkor valamim fájni fog vagy beteg leszek. Tehát ren­ge­teg beteg­ség és fáj­da­lom azért kelet­ke­zik, mert nem akar­juk érezni az érzése­in­ket. Ha van egy pont a pszi­chénk­ben, ahol valami baj van, akkor meg­bo­lon­dul­ha­tunk a testünk­ben vagy meg­bo­lon­dul­ha­tunk a lel­künk­ben. Nagyon sokan inkább a tes­tük­ben bolon­dul­nak meg, mint a lelkükben." (Feldmár And­rás)

A SzomatoDráma módszere lehetővé teszi, hogy olyan elzárt, sokszor fájdalmas érzéseinkkel találkozzunk, amelyek tudattalanul irányítják életünket, majd testi, lelki vagy életvezetési tünetek, betegségek formájában manifesztálódnak.

Gyógyító kommunikáció a benső világunkban: erre hívlak egy 4-5 fős csoport keretein belül, ahol találkozhatunk önmagunkkal és egy új szintre emelhetjük a testünkkel való (jól)létet. A SzomatoDráma szőnyegen játszunk: az őszinte kíváncsiság, az alkotás, az improvizáció visszahangolnak abba a gyermeki tudatállapotba, ahol valamikor valami eltörött; majd a felismerések után új utakat, tereket nyithatunk benső világunkban.

Mit is csinálunk egy ilyen napon? A nap elején páros játékokkal kezdünk, majd minden résztvevőnek a hozott témája alapján van egy saját, 45-50 perces játéka, amelyben a csoport minden tagja részt vesz.

A SzomatoDráma egy – Dr. Buda László által kifejlesztett – önismereti-öngyógyító módszer, amelynek legfőbb jellemzői az egyszerűség, a játékosság, a természetesség, az érzelemgazdagság és a hatékonyság. További információt a SzomatoDrámáról a módszer hivatalos oldalán olvashatsz: https://szomatodrama.hu/szomatodrama/a-modszer

A programot tartja: Király Dóra.

Dóra bemutatkozója: Zenész vagyok. Gyerekkorom óta a zene jelentette azt a biztos helyet, ahol megéreztem a saját erőmet és az ebből fakadó szabadságot. S amikor a testi tüneteim korlátoztak tovább ezen az úton, a SzomatoDrámához vezetett az utam. A játékok újra teret nyitottak a testemben, és az életemben is. 2015 óta elkötelezett SzomatoDráma játékos vagyok, 2022-ben pedig SzomatoDráma Játékvezető lettem. (https://www.facebook.com/profile.php?id=100083416956920)

Fontos tudnivalók!

Időpont: 2024. március 10. (vasárnap) 10-16.30

Helyszín: DownDog Jógastúdió Oktogon, 1067 Budapest, Eötvös utca 26/c 2. emelet, 17-es csengő

Hozzájárulás: 23.000 Ft

Létszám: 3 fő. Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, helyedet a hozzájárulás előzetes átutalásával biztosíthatod.

Előzetes bejelentkezés szükséges a következő űrlap kitöltésével: https://forms.gle/qjz7NQUSgMpz34k99

Szeretettel várunk!

Király Dóra és a Downdog Jóga Csapata

Barion kártyás fizetés
Copyright 2016 DownDog Jógastúdió - Minden jog fenntartva Fel Adatkezelési tájékoztató ÁSZF Oldaltérkép Kapcsolat