Missziónk

A Downdog Jóga Egyesületet azért hoztuk létre, hogy a hozzánk járó emberek életminőségén és testtudatán javítsunk. Fontosnak tartjuk átadni azon imereteinket és tapasztalatainkat, melyek közelebb viszik a gyakorlót az egészség-tudathoz, hogy ráérezzenek: az irányítás képessége mindenkiben adott- és tanulható .Ez a csodálatos ősi rendszer- nem véletlenül maradt fent. A Hatha jóga pradipikában; a Jóga-szútrákban és a Védákban megírt tanok- máig megállják helyüket és aktualizálhatóak a mai kor társadalmaira is. Sőt, talán ma nagyobb szükség van ezekre a tudásokra, mint eddig valaha. ( stressz, identitás-vesztett állapotok , közösségek hiánya , egyéni szinten: testtudat, egészségtudat- megtanulásának lehetőségei és még sorolhatnánk )
Az elmúlt több mint tíz évben- több ezer ember fordult eg nálunk és kialakult egy állandó fix csoport is akik hozzánk járnak töltődni, kikapcsolni.
A jóga jótékony hatásai a XX. század közepétől mindegyik korosztályra nézve orvosilag bizonyítottak. Ez a mozgásforma, amely egyszerre hat a testre, a lélekre és a szellemre, a gyermekek, fiatalok, középkorúak és idősek szervezetére egyaránt stresszoldó hatással bír. Erősíti az immunrendszert, mobilizálja az ízületeket, növeli a mozgástartományt, erősíti a vázizomzatot és a mélyizmokat. Mentális és lelki hatásai szintén elvitathatatlanok: már rövid gyakorlás után is jókedvűvé tesz, frissít, lelkesít.A rendszeres jógaórák mellet tartunk elvonulásokat és különböző tematikájú tanfolyamokat is, melyek intenzív saját élmények mentén egyéni és kollektív szinten hivatottak a testi-lelki folyamatok tudatosításában- elfogadásában és az esetleges szükséges változtatások felismerésében.
Célunk továbbra is a fent megfogalmazott értékek képviselése és terjesztése. Céljaink közül kiemelkedően fontosnak tartjuk a minőségi jóga és önismereti csoportfoglalkozások levezénylését- ahol lehetőségünk adódik megmutatni  a hozzánk járóknak , hogy egészségükért és persze a megelőzésért is sokat lehet tenni. Elvonulásinkkal és testtudati tréningjeinkkel, pedig olyan élményekhez szeretnénk juttatni az erre nyitott embereket, hogy a tanulás mellett az eseményt követően kipihenten ugyanakkor új egészséges szokások és gondolatok mentén folytathassák mindennapjaikat.  A táborok alatt sokat vagyunk a természetben és természetközeli környezetben ami megtámogatja a kapcsolódást saját belső erőinkkel és erőforrásainkkal.Célunk hogy a megkezdett utat folytassuk és minél több embert segíthessünk hozzá az ömnagával való természetes -elvárások nélküli-kapcsolódáshoz.
Miért érdemes velünk tartanod?
Mert :A hét minden napján változatos jógaórák érhetőek el széles célcsoport számára.Indíthatod vagy zárhatod velünk a munkanapot, de a hétvégi feltöltődésben, illetve stresszoldásban is Veled vagyunk.A város 4 pontján, 4 stúdióban kínálunk jóga és pilates órákat, és különböző hétvégi önismereti, stresszoldó, művészeti, arcjógás vagy különféle mozgáshoz kapcsolódó programokat. Egy jógabérlettel mind a négy helyszínünkre jöhetsz! Stabilak vagyunk: 2012 óta működő stúdióhálózat, amely túlélte a Covid-ot, és stabil anyagi háttérrel, fenntarthatóan működik.Sok, jól képzett oktatónk van, különböző egyéniségek, akik eltérő jógaoktatói stílust képviselnek. Mindenki megtalálhatja magának a számára megfelelő, és leginkább szimpatikus oktatót.10 éve foglalkozik az Egyesület jógaoktatók képzésével, melynek keretében a színvonalas és széleskörű jógaoktatáson van a hangsúly. A stúdió jógaoktatóinak többsége a Downdog oktatói képzésén végzett.

Jógaoktató-képzéseinkről:
Hiszünk abban , hogy a jóga rendszere egy olyan csodálatos önismereti út , ami képes megtámogatni a gyakorlót élete összes területén .Mivel nekünk “bevált“ és napról - napra tapasztaljuk áldásos hatásait, ezért úgy döntöttünk - a mögöttünk álló több mint tíz éves tapasztalat esszenciáját minden érdeklődővel szívesen megosztjuk.Hiszen a jóga mindenkié.Tudásunkat megpróbáltuk egy a gyakorlatban is használható alapanyaggá összeállítani . Eldöntheted mit kezdesz vele: oktatni szeretnél , vagy célod inkább a saját gyakorlásod csiszolása-tudatosabbá tétele. Képzésünket elvégezve biztos alapokon álló jógaoktatóvá válhatsz, aki képes csapatának biztonságos és alapos hatha jógát, illetve a két modul elvégzése esetén- vinyasa flow órát is tartani.
Példaképeink: B.K.S. Iyengar, Swami Sivanada; Popper Péter; Eva Eger


"Minden apróságért hálás vagyok, minden kis darab ételért, egy sétáért, vagy azért, hogy láthatom a gyönyörű virágokat nőni. Megtanultam jobban észrevenni és megbecsülni a dolgokat, és azt is, hogyan kell szeretni még azt is, amit nem szeretek."
/ Eva Eger : A döntés /Barion kártyás fizetés
Copyright 2016 DownDog Jógastúdió - Minden jog fenntartva Fel Adatkezelési tájékoztató ÁSZF Oldaltérkép Kapcsolat